Ky ishte obektivi i Federates Shqiptare te Alpinizmit dhe Turizmit Malor i mare ne vendimin e Asamblese se Pergjithshme mbajtur ne Vlore me 16 Dhjetor 2017.

Data 14 Janar do shenonte dhe aktivitetin e pare te FSHALTM ne vitin e Skenderbeut me rastin e 550 vjetorit te vdekjes.
180 alpiniste perfaqesues te 13 shoqatave sportive si Shoqata e Skautisteve dhe Alpinisteve Kruja, Shoqata AST Elbasani,Shoqata  Hig Albania, Shoqata Alpino Turistike Vlora, Shoqata Alpin Partizani,Shoqata Alpino Turistik Permeti, Shoqata Shumesporteshe Terbuni, Shoqata Alpet Shqiptare, Shoqata Rock Tirana, Shoqata Alpin Gjirokastra, Shoqata Taraboshi, si edhe nje Shoqate e SHBE Shkupit.
Mbas fjales se rastit mbajtur nga presidenti i federates.z. Jani Ziso grupi i alpinisteve u nis drejt Qaf Shtames. Rrugetimi ne mal ne nje kohe jo shume te pershtatshme me shi dhe bore natyrisht qe veshtireson rrugen por kjo nuk i shqeteson alpinistet per te ngjitur majen e Malit  te Skenderbeut 1743 mnd.
Rreth 5-6 ore ju desh alpinisteve te pershkojne kete itinerar. Gjate udhetimit  dhane intervista alpinistet me ne moshe si Vullnet Zylyftari, Perparim Laci, Fluturim Guni i cili ne menyrete vecante u pergezua nga drejtusit e federates si organizator dhe mikprites. Ne krye te vargut te alpinisteve u vu Artur Guni drejtuesi i shoqates AST ELBASANI. Ky aktivitet u mbyll me sukses.
Foto nga Aktiviteti